Taalproject 2019: 'Vriendschap'

Op maandag 5 maart start het Taalproject van 2019.

Dit jaar hebben we gekozen voor het thema 'Vriendschap'.

Vriendschap speelt in alle tijden en bij alle leeftijden. Op school hechten we veel waarde aan het goed omgaan met elkaar, opkomen voor elkaar en het hebben van vrienden.

We openen het Taalproject met een voorstelling in de Huve:

"Vriendschap is te koop. Toch?"

Vriendschap is te koop. Toch?

De voorstelling:

Iedereen heeft het erover. Vriendschap! Ja en als iedereen het erover heeft, dan kun je er vast ook geld mee verdienen. Zo denkt Peter ook en hij heeft dan ook een “Vriendschapswinkel” geopend. Je kunt bij hem vriendschappen kopen en allerlei malle artikelen die kunnen helpen om vrienden “te maken”. Helaas gaat het al snel mis en hij krijgt klachten. Gekochte vriendschappen blijken niet te deugen en allerlei producten werken niet. Peter gaat zelf dan maar alle artikelen en mogelijkheden testen.
Hij verkoopt dozen met puppies, armbandjes, vriendschapscoonnen.
Natuurlijk komt hij erachter dat vriendschappen niet te koop zijn en dat vriendschap niets kost. Ook leert hij dat iedereen mee mag doen met vriendschap. Ondanks dat zijn zogenaamde vriendenscanner iets anders zegt.

En wie leert hem dat dan? Daarvoor gebruikt hij het publiek en de hulp van kinderboeken.
Natuurlijk wordt er ook ene vriendschapsduet gezongen met iemand uit het publiek. Nu nog alleen de juiste woorden vinden.

In de twee weken erna zullen we weer op allerlei manieren met taal bezig gaan. Dit resulteert uiteindelijk in een prachtige tentoonstelling waar alle creaties van de kinderen te bewonderen zijn.

En wie zal dit jaar de Dikke Duim gaan winnen???