Goede doelen actie

Vorig jaar zijn we gestart om onze eindejaarsviering op school te combineren met een actie voor het goede doel.

Deze tijd van het jaar vieren we op school en thuis Sinterklaas, de kerst en oud en nieuw. 

Maar deze periode is niet voor iedereen feestelijk en gezellig... om welke reden dan ook. Daarom willen we ook aan een ander denken en hier iets mee doen.

We organiseren een kerstmarkt. Wat kunt u daar verwachten?

Alle kinderen hebben een kerstknutsel gemaakt die door ouders/verzorgers gekocht kan worden op de markt. Ook zijn er allerlei mooie woonaccessoires te koop, voor de kinderen is er een grabbelton en is er een verloting. Het popkoor verzorgt optredens. 

Om 17.15 uur gaan de kinderen naar hun eigen klas.

In de tussentijd is er voor de ouders de gelegenheid om nog eens over de markt te lopen onder het genot van een hapje en drankje: er is soep en warme chocolademelk te koop.  

Om 18.00 uur eindigt de markt. 

Tot slot zal Marjan Wolterink op het kleuterplein de winnende lotnummers bekend maken. 

We maken er met zijn allen een succesvolle actie van! 

Dit schooljaar hebben we gekozen voor het helpen van stichting: Join 4 Energy. Hier stellen zij zich voor.

Wij zijn join4Energy 

De stichting Join4Energy is opgericht om kinderen met een energiestofwisselingsziekte een toekomst te geven. Een toekomst, die ze zonder werkend medicijn niet hebben. Met het geld dat de stichting inzamelt kan medisch onderzoek worden gedaan om dat ene medicijn te vinden. Join4Energy zet al haar energie in om dit samen met de sportieve deelnemers te bereiken. We heten niet voor niets Join4Energy. 

Een energiestofwisselingsziekte, wat is dat? 

In Nederland worden wekelijks één à twee kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte (mitochondriële myopathie). Eenvoudig gezegd hebben deze kinderen een defecte batterij. Hij laadt heel langzaam op, raakt maar halfvol en loopt snel weer leeg en beschadigt het lichaam met zijn afvalstoffen. 70% van de kinderen wordt niet volwassen, 50% overlijdt voor hun 10de verjaardag. 


Leven met een halve batterij 

De belangrijkste klachten van een energiestofwisselingsziekte zijn spierzwakte en extreme vermoeidheid. Na 50 meter lopen zijn kinderen soms al totaal uitgeput, alsof ze een marathon hebben gelopen. Op den duur worden ook de hersenen en de hartspier aangetast. Dit kan leiden tot verstandelijke beperking, epilepsie en/of hartproblemen. 

Onze wens 

Onze grote wens is om energiestofwisselingsziekte te stoppen, zodat deze kinderen in de toekomst lekker buiten kunnen spelen en volwassen kunnen worden. 

Onze inzet 

Alle sponsorgeleden van deelnemers komen volledig ten goede aan onderzoek naar een medicijn, onderzoek ter bevordering van de diagnostiek en het bevorderen van de samenwerking tussen de diverse onderzoekers. Waar mogelijk en zinvol bundelt Join4Energy haar krachten met andere partijen.  
 
Wilt u als ouders ook een donatie geven dan kan dat via deze link: https://www.join4energy.nl/mont-ventoux/registration/hero/208/ 

 
If we don’t challenge it, we don’t change it