Goede doelen actie

In 2017 zijn we gestart om onze eindejaarsviering op school te combineren met een actie voor het goede doel.

Deze tijd van het jaar vieren we op school en thuis Sinterklaas, de kerst en oud en nieuw.

Maar deze periode is niet voor iedereen feestelijk en gezellig... om welke reden dan ook. Daarom willen we ook aan een ander denken en hier iets mee doen.

Ook dit jaar zal een deel van de Eindejaarsviering in het teken van een goed doel staan. Dit jaar is er gekozen voor “de speelgoedbank”. Deze valt al enige tijd onder de voedselbank Oost-Achterhoek. Middels het inleveren van bonnen van lege flessen (coronaproof J) willen wij zoveel mogelijk geld proberen in te zamelen om speelgoed te kopen voor kinderen in gezinnen die het minder hebben. Op deze manier krijgen zij met Kerst of met de verjaardag ook een mooi cadeau. Hoe mooi is dat! Zeker in deze tijd, waarin velen het ineens echt met veel minder moeten doen.

Wij vragen u dan ook deze bonnen van lege flessen in te verzamelen. Dit mag dan door de kinderen in de periode van 8-16 december op school ingeleverd worden, maar ook bij de Jumbo kunt u de bonnen kwijt. Naast de flessenautomaat vindt u hiervoor een inleverpunt. Donderdag 17 december proberen wij op een zo passend en feestelijk mogelijke manier de cadeaus , het speelgoed, aan de voedselbank te kunnen overhandigen.

Uiteraard zijn de bonnen van: opa, oma, buren, tantes, ooms, vrienden etc, etc zijn ook van harte welkom.

De actie bij de JUMBO zal de hele maand december vullen. De resterende opbrengst zullen wij in de vorm van een cheque in januari overhandigen aan het bovengenoemde doel.

Oudere acties:

In 2017 hebben we een inzamelingsactie gehouden: levensmiddelen werden verzameld voor de voedselbank.

In 2018 hebben we een kerstmarkt gehouden waarbij werkjes zijn verkocht. De opbrengst ging naar stichting Join 4 Energy.

In 2019 is wederom de voedselbank gekozen.

Daarnaast brengen we elk jaar een attentie naar de bewoners van de Meergaarden vlak voor de feestdagen.

We hebben brieven en kaarten geschreven, deze zijn bezorgd door de leerlingen. Hier was iedereen enorm blij mee!