ANWB Streetwise

 

ANWB Streetwise bij obs Menno ter Braak: dit project vindt tweejaarlijks plaats.

Op maandag 17 december 2019 komt ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma bij obs Menno ter Braak in Eibergen. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. 

Het team van ‘de Menno’ vindt het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en biedt de kinderen graag ANWB Streetwise aan. 

In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen: 

* In Toet toet leren de kinderen van de kleutergroepen in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje. 

* Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de sporthal de Pickerhal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto. 

* Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger komt in deze les aan bod. Deze activiteit vindt plaats aan de Meergaardenweg ter hoogte van de aanleunwoningen. 

* Trapvaardig tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.