Geslaagde burendag met onthulling Naoberpad

Burendag met onthulling Naoberpad

Op zaterdag 24 september vierde obs Menno ter Braak burendag: om de vrijwilligers te bedanken en om de buren te ontmoeten.

Sinds maart dit jaar is de school actief om het plein meer toegankelijk te maken voor de buurt: kinderen kunnen spelen op het ‘groene plein’ en ouderen kunnen een wandelingetje maken en genieten van de jeugd.

Het project kreeg de naam: MEERplein. Het geeft de unieke samenwerking weer tussen de basisschool en woonzorgcentrum de Meergaarden. Bovendien geeft het aan dat er meer spel- en leermogelijkheden worden gerealiseerd, dus het is meer dan een schoolplein.

Er zijn diverse kluszaterdagen en –avonden geweest het afgelopen half jaar. Om te vieren wat er allemaal al is gerealiseerd, werd de burendag georganiseerd. De vrijwilligers werden in het zonnetje gezet en er was een groot aantal buren ingegaan op de uitnodiging. Buurten en ontmoeten, dat is visie achter deze opzet en dat is deze dag al goed gelukt.

Buurvrouw Ria, van woonzorgcentrum de Meergaarden en leerling Wout hebben samen het symbolische bord onthuld: Naoberpad. Waar jong leert van oud en oud geniet van jong.

De komende maanden zullen de werkzaamheden vervolgd worden. Mede dankzij de bijdrage van het Berkellands Naoberfonds is dit mogelijk. Bovendien dragen de kinderen ook hun steentje bij: in oktober wordt er een sponsorloop georganiseerd. We hopen daarmee de volgende fase van het MEERplein project te kunnen realiseren!

 

Naar het overzicht