De maand van de opvoeding

Meld je nu aan voor de activiteiten in de maand van de opvoeding!

Opvoeden is samenspel

Opvoeden is leuk, een uitdaging maar niet altijd makkelijk. Dat je hier vragen over hebt, is dan ook heel normaal. Maar bij wie kun jij terecht met jouw vragen over opvoeding? Tijdens de maand van de Opvoeding zijn er een aantal een aantal interessante en leuke activiteiten, want… opvoeden is samenspel.

Meld je nu aan voor de activiteiten voor de eerste week van de maand van de opvoeding via deze link:

Hoe krijg ik een positieve mindset bij mijn kinderen?
Herkent u deze situatie? Je kind wil iets niet doen omdat hij of zij het niet kan, of denkt dat hij of zij het niet kan.Lastig om te moeten zien als ouder, maar nog lastiger voor onze kinderen om zich zo te voelen. Gelukkig kunnen we hen daarbij helpen. Als ouder heb je onbewust veel invloed op de mindset van je kind. Maar gelukkig staat hun mindset niet vast, maar kun je hem veranderen. Benieuwd hoe je dit kunt doen?
Kom naar de bijeenkomst ‘Positieve mindset’ voor ouders met kinderen in de leeftijd van  0 – 6 jaar en ontdek welke mindsets er zijn en hoe je hier als ouder mee om kunt gaan.

‘Buurvrouw voed je kind eens op!’ kom ook!
Kom naar de theatervoorstelling ‘Buurvrouw voed je kind eens op!’ Een interactieve theatervoorstelling voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0 – 12  jaar.

Waarom zijn er tegenwoordig toch zoveel moeilijke kinderen? Ligt het aan hen? Of Ligt het aan de opvoeding? Wat zeg je tegen je buurvrouw als je ziet dat haar kinderen een loopje met haar nemen? En wat doe je als diezelfde kinderen brutaal zijn tegen jou? Jouw eigen kinderen zijn gelukkig niet zo, die zouden nooit zo doen. Maar is dat wel zo?

Gezond slapen door Monique L’Hoir
Genieten van een goede nachtrust. Hoe heerlijk is dat. Bovendien ook nog eens gezond.
Kinderen profiteren hun hele leven van goed slaapgedrag in een veilige omgeving. Slaapexpert Monique L’Hoir vertelt hoe jij je kind kunt helpen om een gezond slaappatroon aan te leren.
Geen gebroken nachten, maar lekker doorslapen en ’s morgens fris en fruitig naast het bed staan. Met de tips en praktische adviezen van Monique  L’Hoir gaat dit lukken!  Zij heeft als klinisch pedagoog, GZ psycholoog en psychotherapeut veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar een gezond slaappatroon voor kinderen.
Op een boeiende en inspirerende wijze vertelt Monique L’Hoir tijdens de Maand van de Opvoeding over gezond slapen.

Buitenspelen met Staringeducatie:
Kom naar buiten en verbaas je over alle spelmogelijkheden die daar zijn. Buiten spelen is een van de belangrijkste vormen van bewegen en van groot belang voor de ontwikkeling van een kind. Kom naar buiten en verbaas je over alle spelmogelijkheden die daar zijn: de speeltuin, het schoolplein en het park. Buiten en in de natuur kun je veel spannende avonturen beleven.

Op 2 oktober zijn er in Dinxperlo op Duplo school (obs Wegwijzer cq St.Liborius, bso Wensboom), Maurits Prinsstraat 25, activiteiten voor kinderen 0-6 jaar.
Contactpersoon vanuit bso Wensboom is Magda Behnke; 0315-641443.

Op 3 oktober in Winterswijk op het Pelkpark, obs de Kolibrie en de Bataaf, Hakkelerkampstraat 55, 7101 VG Winterswijk
Contactpersoon: Jan Knuivers van de Kolibrie, 0543 514 019.

Naar het overzicht