Actie Voedselbank

Op donderdag 21 december vieren we onze eindejaarsviering op de Menno. Tijdens deze viering wordt er samen gegeten in de klas. Kinderen kijken er naar uit... en ouders vertonen hun culinaire kunsten.
Helaas is het vieren van deze feestdagen niet voor iedereen vanzelfsprekend.En wat zou het fijn zijn als iedereen deze dagen prettig kan doorkomen.
Vele gezinnen zijn niet in staat om wat lekkers te kopen en zijn afhankelijk van de voedselbank.
Een bewustwording waar we op school in deze dagen aandacht aan willen schenken.
En... samen kan je meer dan alleen!

Daarom willen we u het volgende vragen:

Zou u een paar hapjes minder kunnen maken en daarvoor in de plaats elk kind een langhoudbaar voedselproduct te laten schenken?
Denk daarbij aan blik/pot/karton verpakkingen.
Alle kinderen bij elkaar zorgen zo voor een "berg" aan etensproducten.

Waar is behoefte aan?

• Groente, fruit en aardappelen
• Levensmiddelen die volgens de warenwet nog goed consumeerbaar zijn
• Restanten van seizoensgebonden producten, zoals Paas- en Kerst- artikelen.
• Overgebleven kerstpakketten of restanten hiervan
• Waspoeder en overige schoonmaakmiddelen
• Persoonlijke verzorgingsproducten die voor iedereen bruikbaar zijn, zoals shampoo en tandpasta

We zullen zorgen dat er bij de beide ingangen van school een winkelkar staat, waarin de etenswaren gedoneerd kunnen worden.

De Plusmarkt heeft op dit moment een boodschappenpakket actie.
Heeft u zegels over... dan mag u deze ook inleveren op school.
Samen kunnen we misschien nog wat pakketten bij elkaar sparen.

Op vrijdag 22 december willen we de artikelen naar de voedselbank in Lichtenvoorde brengen.
Hiervoor zoeken we enkele chauffeurs die mee kunnen rijden. U mag zich opgeven bij Marjan Wolterink: email: directie@mennoterbraakschool.nl

We hopen dat u allen deze actie ondersteunt. Voor ieder persoonlijk een kleine moeite... samen maken we een groots (Menno) gebaar.

groetend,
team obs Menno ter Braak