Taalproject

Bij de kleuters spelen en werken we over Jip en Janneke. Deze twee kleuters beleven allerlei avonturen, heel herkenbaar voor onze kinderen!

Koen heeft ook een verhaaltje over Jip en Janneke bedacht:

Jip en Janneke op het schoolplein.

Eerst gaat Jip Janneke ophalen, want ze moeten naar school. Ze gaan op de fiets. Op school gaan ze van de glijbaan af. Eerst gaat Jip en dan Janneke. Janneke valt bijna van de glijbaan, omdat ze wou glijden op één been. Toen dacht ze opeens, dat is niet zo handig, want het is een vijfenzestig meter hoge glijbaan. Toen ging ze op haar billen zitten. Toen ging ze glijden naar beneden. En in het midden ging ze van de glijbaan af vallen. Toen had ze haar been gebroken. Ze moest naar het ziekenhuis om een foto te maken van zijn been. Toen kreeg ze gips om haar been. En toen mocht Janneke mee naar huis. Jip mocht mee met Janneke en mocht een nachtje bij Janneke slapen en zei; “Veel beterschap!”