Taalproject 2017: "Kunst met een hoofdletter K".

De medaille winnaars en de winnares van de dikke duim zijn bekend!

De medaille winnaars zijn:
groep A en B: Ise van Uem
Groep 3 en 4: Vera Kolbeek
Groep 5 en 6: Eva Haytink
Groep 7 en 8: Brecht Holweg

De uiteindelijke winnares van de dikke duim is geworden Eva Haytink.
Zij heeft een heel mooi schilderij geverfd in de stijl van Vincent van Gogh, daarbij heeft ze een ontroerend verhaal/gedicht geschreven. Een terechte winnares!

Maar ook onze complimenten voor alle andere kinderen van school, wat zijn er weer mooie dingen uitgekomen, dát is Talentontwikkeling!

van links naar rechts: Vera, Ise, Brecht en Eva

Dinsdag 7 maart
Centraal tijdens ons Taalproject staat de kunst van het vertellen, de schrijfkunst en natuurlijk ook 'echte' kunst.

Gisteren was de aftrap met een fantastische voorstelling door Wim Wolbrink en zijn Verteltheater.
Hij heeft aan alle groepen een heel bijzonder verhaal verteld. Dit vond allemaal plaats in het speellokaal wat was omgebouwd tot een betoverend Theater:

Daarna zijn de kinderen in de groepen aan de slag gegaan met alle mogelijke soorten van Kunst: er zijn kinderen bezig met het schrijven van verhalen, maken van schilderijen en tekeningen en ook wordt er mooie beeldende kunst gemaakt.
Natuurlijk staan tijdens het Taalproject de boeken centraal, dus er wordt veel voorgelezen en verteld.

De leerkrachten hebben 's middags een workshop gekregen in de Kunst van het Vertellen en in alle groepen hoorde je de verhalen rondgaan...

Hieronder een impressie van de eerste twee dagen:

schilderij gemaakt door opa

kunstboeken bij de kleuters

oudste kleuter

jongste kleuter

groep 5

groep 4

14 maart
Er komen al heel mooie kunstwerken door de school heen te hangen en te staan. Wat een genieten!
Bij de kleuters zijn we met de volgende dingen bezig:

We hebben schilderijen van bekende schilders bekeken en met elkaar besproken wat we allemaal zien op het schilderij, bijvoorbeeld een schilderij van Pablo Picasso:

Daarna mochten de kinderen zelf bedenken wat zij zouden schilderen als ze een schilder zouden zijn:
Als ik een schilder was dan...  Zou ik een eenhoorn van alle kleuren maken. een eenhoorn is een soort paard. Ik maak een hoorn, een staart, manene, benen en hoeven.
Na het beschrijven van wat ze zouden maken zijn ze het ook daadwerkelijk gaan doen:

We hebben het prentenboek "De Stip" gelezen. Dit is gebaseerd op het onderstaande schilderij van Kadinsky.
De kinderen mochten daarna hun eigen stip knippen en plakken.

Maar er is natuurlijk ook ruimte voor eigen ideeën . Hier is Ruben de architect druk bezig geweest met het ontwerpen en bouwen van zijn eigen huis: