schoolreisje

Twee verhaaltjes van onze kleuters:

Schoolreisje indianenbos 2017 jongsten

Wij zijn naar het indianenbos geweest. Als eerst mochten we in een indianentrein. Alle papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, oppassen en kinderen hebben ons uitgezwaaid. In het bos moesten we zoeken naar veren voor opperhoofd Uch. Hij was in slaap gevallen onder een boom en toen waren al zijn veren gestolen. Wij hebben hem geholpen om ze weer terug te vinden. Er waren roze, rode, oranje, blauwe en gele veren. Toen wij de veren weer terug hadden gegeven was de indiaan heel blij! En als beloning mochten wij onze lekkere snoepketting opeten.  We mochten na het veren zoeken lekker spelen en na het spelen was er patat met knakworst! Dat was heeeeel lekker!! Ook na het patat eten mochten we weer lekker spelen. Toen we de oehoehoehoe hoorden moesten we bij het kampvuur komen. Eerst moesten we op de foto met de blije indiaan en daarna kregen we nog een lekker ijsje. Na het ijsje mochten we nog eventjes spelen en toen kwamen de papa’s en mama’s alweer.

We vonden het heel leuk en vinden het jammer dat het alweer afgelopen is.

Schoolreisje naar het bos oudsten

We begonnen de dag in de klas en daarna gingen we in de trein. Het was leuk om er een keer in te zitten. Toen we in het bos kwamen ging juf Corine iets vertellen. Als we het indianen teken hoorden moesten we terug komen in de kuil waar iedereen zat. Toen gingen we eten en drinken en we mochten spelen. We hebben een totempaal neergezet waar indianen aan moesten. We hebben ook tenten klaargezet. We hebben tijdens de speurtocht veren gezocht, want indiaan Uch was zijn veren kwijtgeraakt. We moesten een ketting rijgen, pijlen door een hoepel gooien en een liedje zingen over een indiaantje. Toen gingen we patat eten met mayonaise, ketchup en een knakworst. We hadden veel patat over. We hebben de veren gegeven aan indiaan Uch en toen had hij een hele mooie hoofdtooi die wij mochten hebben. Na het eten speelden we in het bos. Er was een hele diepe kuil en we hadden één touw van de een naar de andere kant gemaakt om eraan te hangen. We gingen samen op de foto met indiaan Uch en daarna kregen we een ijsje bij het kampvuur, maar dat was niet aan. Toen kwamen de papa’s en mama’s.